Velkommen till den offisielle mummibutikken i Norge!

Søk

Snorkfrøken: En entusiastisk drømmer

Snorkfrøken: En entusiastisk drømmer

Snorkfrøken er en kreativ og opprømt drømmer, og den livlige fantasien hennes kommer godt med når man er ute på eventyr.

Er Snorkfrøken din favoritt fra Mummidalen? Se vår store samling av Snorkfrøken-produkter her!

Snorkfrøken er ressurssterk og tenker raskt, noe som ofte fører til at hun redder dagen med sine smarte og spesielle løsninger. En gang reddet hun for eksempel Mummitrollet fra en dypvannsblekksprut bare ved hjelp av et speil!

Snorkfrøken liker å spille ut historier om vakre frøkner og tapre helter – selvfølgelig med seg selv og Mummitrollet i hovedrollene.

Hun dukker først opp i "Kometen kommer" (1946), hvor Mummitrollet redder henne fra en giftig busk i Angostura-familien. Men i og med at hun er en modig og snartenkt karakter, tar det ikke lang tid før hun redder ham tilbake. De to blir ganske umiddelbart betatt av hverandre (til Snusmumrikkens forargelse).

"Snorkfrøken bør ikke undervurderes."

Det er sant at Snorkfrøken av og til kan virke litt innbilsk, men hun bør ikke undervurderes av den grunn. Det var tross alt hennes geniale tanker som sørget for at den gigantiske Mamelukk-fisken ble fanget, selv etter at alle andre hadde gitt opp håpet.

Snorkfrøken er opprømt av natur, og man kan alltid regne med hennes entusiasme. Hun er også snill og omsorgsfull mot andre, enten det gjelder å hjelpe en Filifjonk med den vanskelige avgjørelsen om hvem man skal invitere til sankthans, eller å komplementere en liten Hemul for godt heklearbeid.

Snorkfrøken er en Snork, en type skapning som ligner veldig på Mummitroll, men med én forskjell: de kan nemlig endre farge etter følelsene sine.

Snorkfrøken har en pent kammet blond lugg, blå øyne og myk pels. Hun har en blomst bak øret, og en gullring rundt ankelen.

Broren hennes er bare kjent som Snork, og han dukker også opp først i "Kometen kommer" (1946).

Hva gjør Snorkfrøken lykkelig?
Mummitrollet og dyrebare juveler!
Det beste av alt er når Mummitrollet gir henne noe vakkert som hun kan ha på seg. (Faktisk ble Snorkfrøken fristet til Mummidalen delvis i håp om å få et nytt ankelsmykke laget av perler som Mummitrollet hadde samlet ...)

Hva er Snorkfrøkens spesielle talent?
Snorkfrøken er veldig ressurssterk – selv når hun har lite å jobbe med, kan hun trylle frem en helt utrolig bærsuppe, eller veve en vakker gressmatte man kan sove på. Hun er mer praktisk anlagt enn hun får anerkjennelse for.

En lite kjent fakta om Snorkfrøken:
Snorkfrøken vant en gang førstepremie i en skjønnhetskonkurranse. Det var en kostymekonkurranse, og hun deltok som en havfrue med et kostyme laget av fiskegarn og tang.

Sitater fra Snorkfrøken:

" Å, sa Snorkfrøken og ble helt gul av glede.  Jeg har lett så fælt etter den! Nei, så morsomt!" 
(Kometen kommer, 1946)

"– Det er noe farlig her inne! sa Snorkfrøken under teppet. – Jeg kan føle at det er noe farlig her!"
(Trollmannens Hatt, 1948)

" Snorkfrøken boret hodet lenger ned i dynen og prøvde å fortsette den deilige drømmen hun hadde hatt. Hun hadde drømt at hun fikk en ganske liten nese som var aldeles nydelig." 
(Farlig midtsommer, 1954")

" Øyeblikketlig løftet Snorkfrøken armene for å gre seg – men akk o ve! Alt hun fikk tak i var en liten svidd tust! Hun stirret redselsslagent på dem. 
– Du er blitt skallet, sa Sniff. 
– Det kler deg virkelig, trøstet Mummitrollet."  
 (Trollmannens Hatt, 1948)

"– Klær, hvisket Snorkfrøken. –  Kjoler! Hun trykket klinken ned og gikk inn. – Å, så vidunderlig, stønnet hun. –  Å, så nydelig."
(Farlig midtsommer, 1954")

Se vår store samling av Snorkfrøken-produkter her!


 

 

Søk