Velkommen till den offisielle mummibutikken i Norge!

Søk

Retningslinjer for informasjonskapsler

Retningslinjer for informasjonskapsler

1. Bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier på nettstedet vårt
2. Hva er informasjonskapsler og sporingsbilder?
3. Hva bruker vi informasjonskapsler til?
3.1 Sesjonsbaserte og faste informasjonskapsler
3.2 Formålet med informasjonskapslene
3.3 Første- og tredjeparts informasjonskapsler
4. Tredjeparters tilgang til informasjonskapsler
5. Slik administrerer du innstillingene for informasjonskapsler
6. Ta kontakt med oss
7. Oppdateringer av disse retningslinjene

Disse retningslinjene for informasjonskapsler gjelder for All Things Commerce Helsinki Ltd og dets konsernselskaper ("All Things Commerce", "vi" eller "oss") og beskriver hva informasjonskapsler og andre sporingsteknologier er, hvorfor vi bruker dem og dine rettigheter til å kontrollere vår bruk av dem på dette nettstedet. Disse retningslinjene for informasjonskapsler er en uatskillelig del av våre retningslinjer for personvern. Hvis du vil vite mer om hvordan vi behandler personopplysningene dine når du besøker nettstedet vårt, inkludert informasjon om dine rettigheter og klagemuligheter i henhold til gjeldende lovgivning, kan du lese personvernerklæringen vår her https://moomin.co.uk/pages/privacy-policy....

Bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier på nettstedet vårt
Vi bruker såkalte informasjonskapsler og lignende teknologier på nettstedet vårt for å få nettstedet til å fungere som det skal og for å innhente informasjon om besøk på nettstedet. Vi bruker også informasjonskapsler for å tilpasse brukeropplevelsen din på nettstedet vårt, for å kunne gi deg bedre tjenester når du kommuniserer med oss og for å kunne annonsere til deg, basert på dine bevegelser på nettet og ditt samtykke. Se punkt 2 og 3 nedenfor for mer informasjon om hvilke informasjonskapsler og lignende teknologier vi bruker.
I henhold til gjeldende lovgivning kan informasjonskapsler bare lagres på utstyret ditt, og informasjon kan bare samles inn gjennom informasjonskapsler basert på ditt samtykke, med unntak av informasjonskapsler som er strengt nødvendige for å bruke nettstedet vårt. Formålet med disse retningslinjene for informasjonskapsler er derfor å gi deg nødvendig informasjon om vår bruk av informasjonskapsler og lagring av slike informasjonskapsler på enheten din når du besøker nettstedet vårt. Dette for å gjøre det mulig for deg å velge om du ønsker å aktivere informasjonskapsler på enheten din. Du kan når som helst velge å unngå bruk av informasjonskapsler på enheten din ved å justere innstillingene for informasjonskapsler på informasjonskapselbanneret når du går inn på nettsiden vår, eller via nettleseren din.
Hvis du har spørsmål om vår bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier, kan du kontakte oss via kontaktinformasjonen i punkt 6 nedenfor.

Hva er informasjonskapsler og sporingsbilder?
En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på enheten din og som inneholder informasjon. Informasjonen som lagres, er vanligvis historikk over bevegelsene dine på nettstedet du har besøkt. Informasjonskapsler brukes til å spore slike bevegelser, men også til å hjelpe deg med å fortsette der du slapp, huske din registrerte pålogging, preferanser og andre tilpasningsfunksjoner.
Det finnes "faste" typer informasjonskapsler og "sesjonsavhengige" informasjonskapsler. Faste informasjonskapsler består av en tekstfil som sendes fra en nettserver til en nettleser og lagres på enheten din til informasjonskapselen utløper i henhold til utløpsdatoen, eller fjernes av deg før den datoen. Øktinformasjonskapsler er midlertidige informasjonskapsler som settes når du åpner en nettleser på enheten din, og som utløper når du lukker nettleseren.
Informasjonskapsler kan også deles inn i "førsteparts" og "tredjeparts" informasjonskapsler. Førstepartscookies plasseres av nettstedet vårt på enheten din når du går inn på nettstedet vårt, mens tredjepartscookies ikke plasseres av nettstedet vårt, men av andre selskaper på andre nettsteder (for eksempel reklameselskaper), som brukes til å samle bevegelsene dine på andre nettsteder for for eksempel å gi målrettet reklame basert på slike bevegelser på det aktuelle nettstedet du besøker.
I tillegg til informasjonskapsler kan vi også bruke såkalte web beacons. En web beacon er en type elektronisk bilde som bare er én piksel stort, og som er innebygd i og lastes ned sammen med et nettsted, en applikasjon eller en e-post med HTML-støtte. En web beacon gir informasjon om enheten din, for eksempel IP-adresse, nettadresse, varighet av besøket, nettleser og informasjonskapsler. Nettvarder gjør det mulig å identifisere lesere av nettsider og e-poster, for eksempel ved å identifisere om en e-post har blitt lest.

Hva bruker vi informasjonskapsler til?
I den grad du har gitt ditt samtykke til det, bruker vi ulike teknologier for å samle inn data når du samhandler med oss og besøker tjenestene våre, inkludert informasjonskapsler og sporingsbilder.


Sesjonsavhengige og faste informasjonskapsler
Vi bruker både sesjonsavhengige og faste informasjonskapsler for å tilpasse og forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet vårt, for å kunne gi deg bedre tjenester når du kommuniserer med oss og for å kunne sende deg annonser.
De fleste informasjonskapslene som brukes av oss, er øktinformasjonskapsler som automatisk slettes fra harddisken din når nettleserøkten avsluttes (derav begrepet "øktinformasjonskapsler"). Øktinformasjonskapsler er for eksempel nødvendige for å gjøre handlekurvfunksjonen tilgjengelig for deg over flere sider.
I tillegg til disse kan vi også bruke informasjonskapsler som forblir på harddisken din ("vedvarende informasjonskapsler"). Ved et senere besøk gjenkjennes det da automatisk at du har besøkt oss tidligere, og vi vet hvilke innganger og innstillinger du foretrekker. Disse faste informasjonskapslene lagres på harddisken din og slettes automatisk etter en forhåndsbestemt periode. Våre faste informasjonskapsler er satt til å utløpe senest etter 12 måneder. Disse informasjonskapslene tjener særlig til å gjøre tilbudene våre mer brukervennlige, mer effektive og sikrere. Takket være disse filene er det for eksempel mulig at nettstedet viser deg informasjon som er spesielt utvalgt for å matche dine interesser. Det eneste formålet med disse informasjonskapslene er å tilpasse tilbudene våre så godt som mulig til dine ønsker og gjøre det så behagelig som mulig for deg å surfe hos oss.

Formålet med informasjonskapslene
Vi bruker informasjonskapsler til følgende formål:
Strengt nødvendige informasjonskapsler. Strengt nødvendige informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet vårt skal fungere som det skal. Disse informasjonskapslene samler ikke inn personopplysninger. Hvis du velger å avvise slike strengt nødvendige informasjonskapsler, vil du ikke kunne bruke alle funksjonene på nettstedet.


Informasjonskapsler for ytelse/analyse.

Informasjonskapsler for ytelse/analyse brukes for å gjøre opplevelsen på nettstedet vårt mer brukervennlig for besøkende, og brukes også til sikkerhetsformål. Informasjon fra disse informasjonskapslene brukes også til statistiske formål, for eksempel for å føre statistikk over bruken av nettstedet, gjennomføre undersøkelser for å forbedre tjenestene våre på nettstedet, finne ut hvilke deler av nettstedet som er mest populære og optimalisere bruken av nettstedet. Hvis du velger å ikke samtykke til informasjonskapsler for ytelse/analyse, vil ikke nettstedet vårt fungere optimalt, og du vil ikke få en like brukervennlig opplevelse på nettstedet vårt.
Informasjonskapsler for reklame. Reklameinformasjonskapsler brukes til å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettsteder for å kunne tilby reklame basert på den besøkendes interesser og f.eks. klikk på nettsteder. De brukes også til å gi våre markedsføringspartnere informasjon om den besøkendes nettleserhistorikk for å kunne vise annonser basert på den besøkendes interesser både til den besøkende og til personer med lignende preferanser som den besøkende. Disse informasjonskapslene er basert på unik identifisering av nettleseren og Internett-enheten din. Informasjonen som samles inn på nettstedet, kan kombineres med informasjon som er samlet inn om den besøkende fra andre nettsteder som den besøkende har besøkt. Hvis du velger å ikke samtykke til informasjonskapsler for reklame, vil du oppleve mindre målrettet reklame.
Målretting på stedet: På nettstedet vårt samles det inn data på grunnlag av en informasjonskapselteknologi for å optimalisere annonseringen og hele netttilbudet vårt. Disse dataene brukes ikke til å identifisere deg personlig, men utelukkende til å foreta en pseudonymisert evaluering av bruken av hjemmesiden. Med denne teknologien kan vi presentere reklame og/eller spesialtilbud og tjenester for deg, og målet vårt er å gjøre netttilbudet vårt så attraktivt for deg som mulig og å presentere reklame som samsvarer med dine interesseområder.
Re-targeting: Nettstedene våre bruker også såkalte re-targeting-teknologier, som gjør at internettbrukere som allerede har vist interesse for nettstedet vårt, butikken vår og produktene våre, også får passende reklame på nettstedene til partnerne våre.

Tredjeparts tilgang til informasjonskapsler
Tredjeparts tjenesteleverandører har tilgang til sine egne informasjonskapsler.

Slik administrerer du innstillingene for informasjonskapsler
Når du går inn på nettstedet vårt, får du alltid muligheten til å velge hvilke informasjonskapsler du vil aktivere via informasjonskapselbanneret vårt. Vær imidlertid oppmerksom på at strengt nødvendige informasjonskapsler er nødvendige for at du skal kunne bruke nettstedet vårt, og kan ikke deaktiveres.
De fleste nettlesere lar deg administrere informasjonskapslene som er oppført ovenfor, via nettleserinnstillingene. Ved å justere nettleseren kan du unngå å installere informasjonskapsler på enheten din, og du kan også bruke nettleseren til å slette informasjonskapsler. Metoden for å blokkere eller slette informasjonskapsler vil avhenge av hvilken nettleser du bruker, se "Hjelp" eller lignende meny i nettleseren din for instruksjoner. Hvis du velger å tillate at vi plasserer informasjonskapsler på enheten din, vil vi samle inn informasjon som angitt ovenfor inntil du trekker tilbake samtykket ditt, noe du kan gjøre når som helst via nettleseren din. Følgende lenker gir informasjon om hvordan du endrer innstillingene for informasjonskapsler i noen av de mest brukte nettleserne:
Safari
Google Chrome
Internet Explorer
Mozilla Firefox
Hvis du vil vite mer om informasjonskapsler, inkludert hvordan du administrerer og sletter dem, kan du gå til www.aboutcookies.org eller www.allaboutcookies.org.

Kontakt oss
Jonas Forth er oppnevnt personvernombud for All Things Commerce.
Hvis du har spørsmål om dine valg i forbindelse med informasjonskapsler, kan du kontakte oss på privacy@moomin.com. Du kan også kontakte oss på:
All Things Commerce Helsinki Oy
c/o Jonas Forth
Salmisaarenranta 7M, 00180 Helsinki, FINLAND

Oppdateringer av disse retningslinjene
Vi kan endre og oppdatere disse retningslinjene for informasjonskapsler. Eventuelle endringer i disse retningslinjene vil bli lagt ut på denne siden. Disse retningslinjene ble sist oppdatert 1. mars 2021.

Søk