Velkommen till den offisielle mummibutikken i Norge!

Søk

Mummidagskoppen 2024: Et løfte om vår

Mummidagskoppen 2024: Et løfte om vår

I år kommer våren i august! Her finner du alt du trenger å vite om den nye Limited Edition-Mummikoppen.

Snusmumrikens vårbrev er et løfte om hans tilbakekomst til Mummidalen etter vinterens vandringer. Mummidagkruset for 2024 skildrer dette lengselsfylte øyeblikket i friske farger.

Kruset vil være tilgjengelig i et begrenset opplag fra Mummidagen den 9. august 2024.
"Sov godt, og ikke vær lei deg. Den første varme vårdagen har du meg her igjen."

Det nye kruset feirer Mummidagen og Tove Janssons fødselsdag for syvende gang. Kruset har fått navnet Vår, og er det tredje i Mummidagens kruskolleksjon med illustrasjon av en bestemt årstid i Mummidalen.

De to første (fra 2018 og 2021) viser sommer og vinter, og nå er det altså tid for vår. Vårkruset er illustrert av Tove Slotte.

Ventetiden belønnes med et gledelig gjensyn

Hvert år, før han drar sørover for vinteren, etterlater Snusmumrikken et vårbrev til Mummitrollet, som skal trøste ham og love ham at de to vennene skal gjenforenes til våren. I boka Trollvinter (1957) våkner Mummitrollet opp midt i vinterdvalen. Han finner Snusmumrikkens brev på det vanlige stedet, på kommoden i Mummihuset, og leser det mange ganger.

Sov godt og ikke vær lei deg.
Den første varme vårdagen har du meg her igjen.
Vent på meg når du skal bygge demningen.

SnusmumrikkenPå krusets illustrasjon har snøen allerede smeltet, og den lyse solen har lokket de første tulipanene og påskeliljene frem – i tillegg til Mummitrollet og Snorkfrøken. På den andre siden av kruset er hovedkarakteren, Snusmumrikken, kommet tilbake fra sine vinterlige vandringer til Mummidalen.

Dette er et sikkert vårtegn og en etterlengtet begivenhet, spesielt for Mummitrollet, som får tilbringe tid med sin beste venn igjen.

Snusmumrikken fra Tove Janssons Akvarell

For å illustrere den nye koppen, har Tove Slotte gjenskapt en tegning av Snusmumrikken, basert på en original akvarell av Tove Jansson. Akvarellen illustrerer en vårsang fra en Mummi-sangbok, originalt publisert på svensk i 1993 med navnet Visor från Mumindalen.Mummitrollet, Snorkfrøken, bekken og andre elementer fra koppen, har Slotte valgt fra tegneseriestripen Moomin's Winter Follies (1955). Påskeliljene er fra Trollvinter.

Tilgjengelig fra 9. august

Den begrensede utgaven av kruset selges i Moomin.no nettbutikk fra 9.8.2024, fra kl. 11.00 i Norge og i Mummi-butikker i henhold til deres åpningstider.

Kruset er produsert av Moomin Arabia. Det leveres i en vakker gaveeske, som er prydet med de samme stemningsfulle illustrasjonene som kruset.

Krusene er kun tilgjengelig så lenge det begrensede lageret varer.

Gå til produktsiden og meld deg på, så får du beskjed når kruset blir tilgjengelig.

Søk