Velkommen till den offisielle mummibutikken i Norge!

Søk

Mummipappa: En pappa med sans for eventyr!

Mummipappa: En pappa med sans for eventyr!

Mummipappa synes selv at han er en stor tenker, en talentfull forteller og en fryktløs reisende – og familien hans oppmuntrer ham gjerne!

Kjenner du en Mummipappa-fan? Se alle våre Mummipappa-produkter her!

Spesielt Mummimamma lar ham gjerne spille helten, og tar alltid takknemlig imot «hjelp» fra ham (selv når andre kanskje ville ansett det som innblanding). Siden han er en rastløs sjel, lengter Mummipappa av og til etter eventyr, eller at noe nytt og spennende skal skje. Likevel er han et ærbødig mummitroll som alltid prøver å leve opp til pliktene sine.

Mummipappa tilbringer mye av tiden sin med å tenke dype tanker, og liker å holde selskap med andre han anser for å ha kloke sinn. Vennene hans inkluderer Fredriksen, en anerkjent oppfinner, og Bisamrotta, en vis filosof. Mummipappa mener selv at han har kunnskap innen mange områder (inkludert seiling og fiske), og er alltid glad for å kunne gi råd til andre. Han liker å slappe av i hengekøyen sin med en god bok og et glass whisky, og anser seg selv som noe av en bohem. Samtidig er han praktisk og ressurssterk – han har for eksempel bygget Mummihuset fra bunnen av med sine egne poter!

"Mummipappa liker å slappe av i hengekøyen sin med en god bok og et glass whisky."

Helt siden han var ung har han elsket eventyr. De appellerer til hans impulsive side, og tilfredsstiller hans behov for nysgjerrighet og spenning. I Mummipappa på eventyr (1950) forteller han om de dramatiske hendelsene i livet sitt i årene før han møtte Mummimamma, og skriver alt ned for ettertiden. Memoarene hans inkluderer mange store reiser, et kongelig møte, og koloniseringen av en hjemsøkt øy. Mummipappas rastløse natur får ham iblant til å ønske å bli med Hattifnattene på deres endeløse vandring.

Selv om han satte pris på sin frihet i ungdommen, er Mummipappa nå glad for å føle at familien trenger ham, og at han er ansvarlig for deres ve og vel. Iblant kan han føle seg litt trist når familien ikke ser ut til å trenge hans hjelp, spesielt med typiske farsoppgaver som å slukke branner i tobakksåkeren.

I Pappaen og havet (1965) leder Mummipappa familien sin mot et nytt og spennende liv på en fjern øy. Han er fast bestemt på å gi dem alt de trenger, selv om de var ganske lykkelige fra før.

Vi møter først Mummipappa som Mummitrollets far og Mummimammas ektemann i den første av Mummi-historiene, Småtrollene og den store oversvømmelsen (1945). I denne fortellingen har han blitt lurt til å dra av sted med Hattifnattene, men til slutt blir han heldigvis gjenforent med familien sin i Mummidalen.

Er Mummipappa din favorittkarakter? Se alle våre Mummipappa-produkter her!

Hva er Mummipappas favorittid på dagen?
Mummipappas favorittid er kvelden, og hjemme i Mummihuset vender soverommet hans mot vest, fordi han elsker å se på kveldshimmelen. Mummimamma, derimot, har et østvendt soverom fordi hun blir glad av å se soloppgangen.

Hva ville Mummipappa gjort i en vanskelig situasjon?
Mummipappa er en ressurssterk karakter som kan komme opp med en løsning for de fleste problemer. Og selv om du ikke vet nøyaktig hvordan han vil komme til å håndtere en bestemt utfordring, er det én ting du kan være sikker på – når han drar et sted, kommer han alltid tilbake! Etter å ha tilbragt store deler av livet på reise, er det nå ingen steder han heller vil være enn i Mummidalen med sin kjære familie.

En lite kjent faktaopplysning om Mummipappa:
Alle vet at Mummipappa bærer en topphatt, noe som gjør ham svært distingvert.
Men det du kanskje ikke vet, er at innsiden av hatten har inskripsjonen 'M.P. fra din M.M.'

Sitater fra Mummipappa:

"Pappaen lukket øynene, det var svimlende stort rundt ham og ertene i hodet skramlet verre enn noensinne."
(Pappaen og havet, 1965) 

– Stort? ropte pappaen. – Det er enormt! Det er antagelig det største fyr som noen gang er bygd. Og har dere tenkt på at dette er den aller siste øya, ingen bor utenfor oss – der er bare havet. Vi ser havet rett i ansiktet, og langt bak oss er alle de andre, innenskjærs-folkene, om du vil. Er ikke det en fin tanke?"
(Pappaen og havet, 1965) 

" – Takk og pris at dere kom, utbrøt Mummipappa oppriktig lettet. – Hva nå det kan komme av, men jeg har aldri kunnet fordra edderkopper som er så små at jeg ikke kan snakke med dem."
(Det usynlige barnet, 1962) 

 " – Det er jo et sørgespill, kjære deg, sa Mummipappa. – Og da må noen dø på slutten. Helst alle unntagen en, og kanskje han også."
(Farlig midtsommer, 1954)

Se vårt store utvalg av Mummipappa-produkter her!

Søk