Velkommen till den offisielle mummibutikken i Norge!

Søk

Havbris et nytt Limited Edition Krus til Mummidagen

Siden 2004 har 9. august blitt markert som Mummidagen verden over. Markeringen har blitt et globalt fenomen som involverer ulike arrangementer og festligheter med Mummitema. Den spesialdesignede koppen «Havbris» blir lansert til ære for Mummidagen og markerer samtidig Arabias 150-årsjubileum. Et svært begrenset opplag av Mummidagskoppen vil være tilgjengelig på moomin.no og Moomin Shop i Bergen 9. august. 

Havbris Moomin Arabia mummikopp

Tove Slottes hundrede Mummidesign har et elsket skjærgårdstema.

I barndommen tilbrakte Tove Jansson lange perioder i sine slektningers sommerhytte i Stockholms skjærgård. Villaen og dalen rundt ga Jansson inspirasjon til både Mummihuset og Mummidalen. Designet på Havbris-koppene er basert på Tove Janssons roman «Pappaen og havet» fra 1965, der Mummifamilien flytter til en øy med fyr ettersom Mummipappa føler seg ubrukelig i det trygge miljøet i Mummidalen. På koppene ser vi Mummitrollet, Mummimamma, Mummipappa og Lille My i fjæra. Illustratøren Tove Slotte, som nylig gikk av med pensjon, har basert illustrasjonene på de små tegningene som Tove Jansson tegnet på brevpapiret hun brukte da hun svarte fansen. Dette er Slottes hundrede Mummikopp-design.

Koppene viser et vakkert holmelandskap med fioler, ville roser, tindvedbusker og skjell. Fargeskalaen går i blått mot en hvit bakgrunn. Øyene var et symbol på frihet for Jansson, og dette temaet gjenspeiles også i illustrasjonen på Mummidagskoppen.

Tove Janssons brevpapir inspirasjon for mummikoppen Havbris

Arabia feirer sitt 150-årsjubileum med en unik platinautgave av koppen «Havbris»

Arabia ble grunnlagt i 1873 og feirer sitt 150-årsjubileum i år. For å feire Arabias 150-årige designhistorie, produseres en eksklusiv kopp i kun 5000 eksemplarer. De håndpåførte platinadetaljene i form av hestesko og årer som pryder «Havbris platina», glitrer som skjulte skatter. Hver kopp har et eksklusivt stempel med Arabia 150 år på undersiden, samt et unikt nummer mellom 1 og 5000.

Den eksklusive platinaversjonen av «Havbris» er kun tilgjengelig for kjøp gjennom et lotteri.  Ved å bli med i loddtrekning må man gjøre en kjøpsbeslutning, og produktets beløp på kr 999,- vil bli belastet fra ens kredittkort. For de som ikke vinner kjøperetten til kruset i utlodningen, vil beløpet på kr 999,- bli refundert etter utlodningen. Man kan delta i lotteriet ved å registrere seg på moominarabia.com fra 07.06-13.06. Lotteriet avholdes 13.06. Det er ikke mulig å kjøpe en platinakopp uten å delta i lotteriet. Koppene vil ikke selges på nett eller i butikker.

Mummidagskoppen Havbris selges og leveres i en vakker gaveeske, som er prydet med de samme stemningsfulle illustrasjonene som koppen.

Et veldig begrenset opplag av Havbris blir lagt ut for salg onsdag 9. august 2023 kl 07:00 online på moomin.no.og kl 08:00 Moomin Shop på Bryggen 13 i Bergen. Koppene vil kun være tilgjengelig for kjøp så lenge lageret rekker. Se koppen her

 

Søk