Velkommen till den offisielle mummibutikken i Norge!

Søk

Moomin x Arabia Hagefest

Alle er invitert til Mummitrollenes hagefest!

I sommer blir det fest og alle er velkommen! Sommerkolleksjonen 2023 «Hagefest» er fylt med spennende møter og uventet vennskap. Kolleksjonens illustrasjoner er inspirert av Tove Janssons tegneserie «Mummidalen blir en jungel». I historien finner Lille My eksotiske frø som Mummitrollene kaster her og der, og over natten vokser en jungel med frukttrær opp i Mummidalen. Hagefest er det siste motivet i sommersesongens kolleksjonsserie som viser Mummitrollene i ulike sommerferieaktiviteter.

Illustrasjonene til Moomin Arabias sommerkolleksjonen dreier seg om et kjent tema: Mummitrollenes sommeraktiviteter. Denne gangen tilbringer Mummitrollene sommerdager sammen med tigre, deres nye venner fra dyrehagen. Stilen til Hagefest-kolleksjonen er i tråd med de fem foregående sommerkolleksjonene. Samtidig er «Hagefest» den sjette og siste i serien som viser Mummitrollene i deres forskjellige sommeraktiviteter.

En uvanlig hagefest avslutter Mummitrollenes ferietema

Hovedillustrasjonen til Hagefest-kolleksjonen er fra tegneserien «Mummidalen blir en jungel», som ble utgitt på engelsk i 1956. Fargepaletten ligner den til sommersesong-koppene «På ferie» (2018), «Kveldsbad» (2019) og «Hvilestund» (2020). «På ferie» startet serien som «Hagefest» nå avslutter, som også forklarer likhetene i farger.

Som forventet er ikke hagefesten til Mummifamilien helt som en vanlig fest. I tegneserien gjemmer de ville dyr fra dyrehagen i hagen sin.

– Illustrasjonene til sesongkolleksjonen viser ikke bare sommerstemningen, men også Tove Janssons sans for humor og hennes rike fantasi. Mummifamiliens anarkiske side blir synlig igjen når de blir venner med ville dyr og hjelper dem å gjemme seg for dyrehagevokterne, sier Tove Slotte, illustratøren bak Moomin Arabia.

Uventede hendelser utløser et overraskende vennskap

Illustrasjonene til kolleksjonen er fra en bestemt scene i Tove Janssons tegneserie «Mummidalen blir en jungel». I historien finner Lille My eksotiske frø som Mummitrollene kaster her og der, og over natten vokser en jungel med frukttrær opp i Mummidalen. På jakt etter ekstra spenning slipper Stinky ville dyr fri fra en nærliggende dyrehage, og det ser ut til at Mummitrollene kan ende opp med å bli spist av tigre. Men når Mummitrollene redder tigrene, blir de venner. Disse ganske overraskende hendelsene feires på en herlig sommerfest i Mummitrollenes hage.

Den rikt illustrerte sesongkolleksjonen er perfekt til enhver anledning, fra piknik til uformelle møter med venner og familie – for ikke å snakke om hagefester!

Kolleksjonen består av en kopp (0,3 l) og en tallerken (19 cm).

Moomin by Arabia får ny logo - Styrker samarbeidet med Moomin Characters

Arabias Mummi-produkter og Moomin Characters har en lang og rik historie, som startet allerede på 1950-tallet. Samarbeidet er en perfekt miks av håndverk og kunnskap innen keramikk, samt de elskede karakterene fra Mummitrollenes verden. De første Mummikoppene, som ble produsert på begynnelsen av 1990-tallet, hadde bare Arabia-stempelet i bunn. Allerede i 1991 ble en illustrasjon av Mummitrollet som maler, samt Mummi-opphavsrettsstempel lagt til.

Opprinnelig var logoens funksjon å vise hvor produktet ble produsert ved å kombinere «Arabia Finland»-logoen og illustrasjonen av et malende Mummitroll. Fra april 2023 er den nåværende Moomin by Arabia-logoen oppdatert, noe som tar tilbake ordet "Finland" i logoen mens ordet "by" er fjernet. Med denne endringen ønsker vi å styrke koblingen til nordisk design, Arabias rike historie og Mummitrollenes finske opphav.

I år feirer merkevaren Arabia 150 år. Gjennom årene har det vært flere forskjellige merker og logoer, den nåværende er nummer 28. i rekken. Moomin by Arabias nåværende logo «by Arabia» har vært i bruk siden 2014. Den nye offisielle logoen til Moomin Arabia samler to av Finlands mest kjente og populære merker – Moomin og Arabia. Koppenes bunnstempel vil gradvis bli oppdatert i løpet av de neste to årene. Alle produkter samt materiell skal oppdateres senest i 2025. Logoendringen vil ikke påvirke produktene på noen måte; Moomin Arabias høye kvalitet og vakre illustrasjoner vil fortsette å prege alt vi gjør, også i fremtiden.

Sommersesongkolleksjonen 2023 er tilgjengelig i en begrenset periode, klikk hjem det flotte settet her!

Søk