Velkommen till den offisielle mummibutikken i Norge!

Søk

Mummitrollet: En modig og lojal venn

Mummitrollet: En modig og lojal venn

Mummitrollet er snill, omsorgsfull og nysgjerrig. Han er en ekte venn, og elsker naturen av hele sitt hjerte. Livet hans er fylt av spenning og eventyr, takket være de vågale kompanjongene hans, og de tolerante (og noe eksentriske) Mummimamma og Mummipappa.  

Lille My har det ofte morsomt på Mummitrollets bekostning; han kan være en følsom sjel, og er veldig redd for å fornærme andre. Likevel er han vågal og modig når omstendighetene krever det.

Se vårt store utvalg Mummitroll-produkter her.

Mummitrollet er tilbøyelig til å lete etter det positive i enhver situasjon. Han møter hver eneste nye opplevelse med åpne armer, og det gjør ham til en utrolig morsom følgesvenn!

Mummitrollet elsker å dra på eventyr, vel vitende om at han alltid kan returnere til det varme og trygge Mummihuset når dagen er over. På disse eventyrene hender det stadig at han og vennene hans havner i trøbbel, og Mummitrollet kommer ofte ut av det som den modige (men beskjedne) helten. En gang beskyttet han Sniff fra en krokodille kun ved hjelp av et par ullbukser. Han har også reddet Snorkfrøken fra en giftig busk i den farlige Angostura-familien. Iblant må Mummitrollet også reddes selv … 

 

“Mummitrollet vil gjerne bli venn med alle han møter.”     

 
Mummitrollet vil gjerne bli venn med alle han møter, og kan synes det er vanskelig å bli avvist. For eksempel av hovmodige sjøhester eller han som bor i badehusskapet. Men hans aller beste venn er Snusmumrikken, og han er også spesielt glad i Snorkfrøken. Mummitrollet er alltid veldig omtenksom og hensynsfull mot andre. Dette kan være grunnen til at han har utviklet en spesiell forståelse for Hufsa, på tross av at hun er fryktet av andre beboere i Mummidalen. Men selv om han er veldig sosial, trenger Mummitrollet også tid og rom for seg selv. 


Vi møter Mummitrollet første gang i boka Småtrollene og den store oversvømmelsen (1945). Han er med i hver av de påfølgende bøkene, med unntak av Sent i november (1970). I denne boka ankommer en rekke besøkende Mummidalen, bare for å oppdage at familien er bortreist, og at de derfor må passe på seg selv.  
 
Hva er Mummitrollets favoritt-tidsfordriv?  
Mummitrollet elsker havet, og han er en utmerket svømmer og dykker. Han har en stor samling perler han har hentet opp fra havbunnen. De fleste av disse gir han til Snorkfrøken slik at hun kan være ‘den vakreste Snorkfrøknen i verden’, men den største sparer han til Mummimamma, slik at hun kan gå med den i nesen. Mummitrollets andre interesser inkluderer oppdagelser, hemmeligheter og mystiske stier.  
 
Hvilken årstid liker mummitrollet best?  
Mummitrollet er veldig glad i våren, fordi Snusmumrikken alltid kommer tilbake til Mummidalen den første vårdagen. I tiden fra han våkner opp etter vinterdvalen og frem til da, må han klare seg med å lese Snusmumrikkens korte, men betryggende brev. Der lover Snusmumrikken at han vil komme tilbake til Mummidalen når vinteren er over.  
 
En lite kjent faktaopplysning om Mummitrollet  
Mummitrollets eneste direkte slektninger er Mummimamma og Mummipappa. Men Sniff og Lille My har i praksis blitt adoptert inn i familien, og alle slags gjester er også velkomne til å bli så lenge de vil. En vinter oppdager Mummitrollet en fjern stamfar som gjemmer seg i skapet i badehuset hvor Too-Ticky bor. Denne hendelsen beskrives i boken Trollvinter (1957), hvor et nølende Mummitroll må ta ansvar og lære seg å klare seg gjennom den kalde og ugjestmilde vinteren mens foreldrene hans fortsetter den årlige vinterdvalen.  
 
Mummitroll-sitater:  

"Hvis det bare hadde vært én eneste her som jeg kjente fra før, tenkte Mummitrollet. En som ikke var hemmelighetsfull, men helt alminnelig. En som også hadde våknet og ikke kjente seg igjen. Jeg kunne ha sagt: - Hei på deg! Er det ikke veldig kaldt? Er det ikke tåpelig med snø? Har du sett hvordan sjasminbuskene ser ut?!"
(Trollvinter, 1957)


"- Ved min hale, hvisket mummitrollet."
(Kometen kommer, 1968)

"Mummitrollet betraktet det dystre landskapet og tenkte på hvor redd jorden måtte være når den så den lysende ildkulen nærme seg. Han tenkte på hvor høyt han elsket alt sammen, skogen og havet, regnet og vinden, solskinnet og gresset og mosen, og hvor umulig det ville være å leve uten alt dette. Men så tenkte han: Mamma vet nok en råd for å redde allting."
(Kometen kommer, 1968) 


Se vårt store utvalg Mummitroll-produkter her!

Søk