Velkommen till den offisielle mummibutikken i Norge!

Søk

Eventyr og reiselyst

Eventyr og reiselyst – Moomin Arabias kopp «På reise», feirer Finnairs 100-årsjubileum

Den eventyrlige jubileumskoppen har en fortryllende illustrasjon av den unge Mummipappaen og hans følge på reise til Eneherskerens bursdagsfeiring. Koppen er en spesialutgave med begrenset tilgjengelighet, med salgsstart 9. oktober (se nederst for oversikt over salgssteder) Finnair kommer til å gi koppen i gave til alle ansatte i høst.

Inspirert av Mummipappas ungdomseventyr

Illustrasjonen på koppen er basert på Tove Janssons historie Mummipappa på eventyr, som opprinnelig ble utgitt på svensk i 1950. I Tove Janssons fjerde Mummibok forteller Mummipappa om eventyrene han hadde som modig og ung i følge med Fredriksen, Fjomsedyret og Jukseren. De reiser med båten Haffsårkesteret, som Fredriksen i historien også klarer å få til å fly. Når de utforsker verden, møter de alle slags nye og ukjente skapninger, som Hufsa, Nappetasser og Dronten Edvard.

Temaene i historien sammenfaller med Finnairs jubileum

Mummipappas fantastiske eventyr som ung beskriver følelsen av frihet og utferdstrang som følger med det å reise og få nye opplevelser - temaer som passer godt med jubileet til et flyselskap som har gjort verden tilgjengelig for folk i en imponerende stund allerede.

«I hundre år har Finnair hjulpet kundene sine med å utforske verden og bli kjent med nye mennesker, steder og kulturer. På sitt beste er disse møtene opplevelser du vil huske resten av livet», sier Finnairs administrerende direktør Topi Manner.

Finnair hyller de ansatte. Finnair vil glede de ansatte ved å gi alle koppen som feirer Finnairs spesielle jubileumsår.

 «På reise-koppen hører definitivt hjemme hos våre ansatte. Uten deres sterke kompetanse, bidrag og engasjement ville vi ikke ha overvunnet tidligere års tøffe tider eller vokst til det flyselskapet vi er i dag, som forbinder Europa, Asia og Nord-Amerika», sier Manner.

Den fortryllende illustrasjonen på koppen er den første av det nye designteamet

Finnairs jubileumskopp er den første Mummikoppen som hittil er utgitt av Moomin Arabias nylig annonserte interne designteam og illustratør Parvati Pillai.

mummi finnair

Designteamet har fanget den spennende og eventyrlige stemningen på en fantastisk måte. Mummipappa og hans følge balanserer på en råtten trestamme, på vei til Eneherskerens 100-årsfeiring. For å komme dit, må de gå gjennom en mystisk hage full av overraskelser. De reisende er tegnet i silhuett mot et fjell-landskap og en fullmåne.

På innsiden har koppen en nydelig varmluftsballong-illustrasjon. Denne er hentet fra en av Tove Janssons omslagsillustrasjoner som ble brukt til noen av utgavene av Mummipappa på eventyr og er nå tilpasset koppen. På undersiden er Moomin Arabias bunnstempel.

Designet på koppen er fra Kaj Francks klassiske Teema-serie med et volum på 0,3 liter. Koppen vil bli solgt i en vakker gaveeske med illustrasjonen trykket på.

Tilgjengelig i en begrenset periode

Koppen er et samlerobjekt i begrenset opplag som bare er tilgjengelig så lenge lageret rekker. I Norge kommer koppen for salg på Moomin Shop Gardermoen og Moomin Arabia shop in shop på Kitch’n Torggata i Oslo. I tillegg kommer et begrenset antall med kopper å være tilgjengelig i moominarabia.com sin nettbutikk. I Norden kommer koppen for salg hos Stockmann department store i Helsinki, Stockmanns nettbutikk, Iittala og Moomin Shop-butikker på Helsinki-Vantaa flyplass, Iittala & Co. Borås samt hos Illums Bolighus lokalisert på flyplassen i København. I Japan blir koppen tilgjengelig hos utvalgte forhandlere samt i Iittalas butikker.

 

mummi finnair kopp 2023

Søk